Stig Rossen - Julekoncert I Falconer
8. december 2007
 
 

Julen 2007

I dag hørte vi følgende dejlige sange, ved Årets Julekoncert med Stig Rossen og gæstesolist Christina Boelskifte:

1. afdeling

 • Det Kimer Nu Til Julefest
 • Nu Tændes Tusind Julelys
 • Joy To The World
 • Miss You Most At Christmas Time (Christina Boelskifte)
 • Marys Boychild
 • Please Come Home For Christmas
 • Græd, Lille Engel
 • A Winthers Tale
 • Love, Oh Love

Pause

2. afdeling

 • O Come All Ye Faithful
 • Winter Wonderland
 • Du Løfter Mig
 • Ready For Love (Christina)
Årets Jule-duet.
Sangen er skrevet af årets smukke gæstesolist Christina Boelskifte. Den hedder:
 • "Når Vi er To"
 • Giro 413 Medley:
  Jeg Så Julemanden Kysse Mor/
  Du Kære Gamle Julemand/
  Skal Vi Klippe Vore Julehjerter Sammen?
   
 • Stig Læser op fra "Peters Jul"
 • Ding Dong! Merrily On High
 • Glade Jul Dejlige Jul
 • Fællessang - Dejlig Er Jorden
 • En Stjerne Skinner I Nat

Ekstra numre:

 • Jeg Holder Øje Med Dig
 • Når Du Ser Et Stjerneskud

 

 

Vores reportager fra julekoncert turneen:

 

Maribo Hallerne - Maribo

Ringsted Kultur og Kongr.center - Ringsted

Portalen - Greve

Frederiksborgcentret - Hillerød

Falconer - København

Brandkjærkirken - Kolding

 

 

Læs også et par dejlige beretninger fra:
 
Susanne Østergaard
Stig Rossen julekoncert i Maribo
 
 
Helle Mortensen
Stig Rossen julekoncert i Vejle

 

Klik på coveret for at læse hvilke numre du kan finde på CD'en.

I år genudgiver Stig Rossen sin dejlige julecd "Når Du Ser Et Stjerneskud"
Hans sidste julealbum ”Julelys” fra 1998 har solgt mere end 100.000
eksemplarer.

Stig Rossen har siden 1996 afholdt julekoncerter over hele landet og har
efterhånden opbygget et talrigt stampublikum, for hvem det ikke ”bliver rigtig jul”, før Stig Rossen har sunget den ind.

På kraftig opfordring fra sit store publikum, har Stig i 2006 indspillet et nyt julealbum, der kom på gaden den 13. november sidste år og i ny udgave med bonus-tracket "Du Løfter Mig", den 12. november i år.

Det nye julealbum ”Når Du Ser Et Stjerneskud” indeholder en god blanding af danske og udenlandske juleklassikere, der vil bringe smil på læben og juleglimt i øjet på enhver.

 

Vi kan også varmt anbefale den gode gamle Stig Rossen jule CD "Julelys".

 

Udgivet i 1998

Genudgivet i 1999

med Bonus Track

"I Den Kolde Vinter"

En duet med Christina Undhjem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdag d. 8/12-2007 havde Mette og jeg set frem til, i lang tid. Ikke fordi det var den første af årets julekoncerter vi skulle se men fordi at Falconer efterhånden har givet os så mange store og dejlige oplevelser med Stig.

 

 

Dagen i dag byder på ”Dobbelt-forestilling” J.  Selvom at programmet er fastlagt, er der ikke to koncerter der er helt ens. Du vil derfor få en sammenskrivning af de to koncerten i én reportage.

Det var ikke vejret som skulle give os den rette julestemning da det næsten som vanligt ikke var sne og frost. Gad vide hvornår vi atter får en december som i vores barndom med meterhøje snedriver og frost. Var det ikke sådan det var? Eller er det bare en illusion?

Publikum var som sædvanligt mødt talstærkt og forventningsfulde op. Dette med god grund.  Vi er jo godt vant med disse julekoncerter. 

Så var det endelig tid til at spændingen skulle udløses og publikum begyndte at indfinde sig på deres pladser.   Lyset blev slukket og den utrolig romantiske og julestemningsfrembringende scene tog sig rigtig godt ud for øjnene af os alle. Det var der alt sammen, pejs og lys og lænestol  og juletræer.

 

Musikerne kom ind på scenen, nu var det tid.  Orkesteret startede på ”  Det kimer nu til julefest ” og så kom Stig ind til publikums store jubel.  Dejlig måde at indlede  en jule koncert på. Efter næste nummer , ” Nu tændes tusind julelys ”, var det tid til at Stig skulle byde os velkommen. Han har en fantastisk rolig og varm måde at tale til sit publikum på. Han har jo også efterhånden en del år på bagen, når det drejer sig om at stå på scenen.

 

 

Nu skulle vi ud i verden med ”  Joy to the world ”. Dejligt med de der engelske Christmas carols. 

Ved næste nummer var det  tid til at møde årets gæste solist J Christina Boelskifte,  som er en dejlig kending fra mange andre koncerter med Stig.  Hun fremførte et  nummer som hedder ” Miss you most at Christmas time”. 

 

 

Christina havde været ude og shoppe de smukkeste rober til årets  julekoncerter. Det er fedt at se sådan nogle fantastiske kreationer som bare sidder.  Flot  flot. Ingen jantelov her J

Her den ene af de 3 smukke kjoler.

 

 

”Marys boychild” har været et fast nummer i mange år og al ære og respekt for Boney m, men Stigs udgave er nu altså bare den rigtige måde det nummer skal gives på. Sangen giver en helt anden  oplevelse i Stigs version.

”Please come home for Christmas” fører os over i den amerikanske del af julerepertoiret. 

 

Stig er i år kommet med en ny cd som hedder ”Sange til hende”, hvis det skulle være forbigået nogens opmærksomhed. Fra denne meget anderledes, men utroligt følsomme og skønne samling af viser syntes Stig at ”Græd lille engel” faktisk passede godt ind i julens budskab. En lidt anderledes indgangsvinkel til julen men helt fin. Der har garanteret været en del våde øjenkroge da den var slut.

 

Os der hører til den voksne del af Stigs publikum kan godt huske det engelske pop idol David Essex.

Fra denne britiske kvindebedårer, havde Stig taget ” A winters tale” med på sin julekoncert turné. Inden nummeret opfordrede Stig til, at hvis der nu var nogle kvindelige fans af David Essex tilstede, kunne det da være sjovt, hvis de kom op til scenen og dansede og klappede med.

 

 

 

 

Dette skete rent faktisk første gang i i MariboJ, men pigerne i Falconer var skam også friskeJ

 

 

 

Inden pausen skulle vi bringes helt op i den syvende himmel, med Lionel Ritchies utroligt smukke og meget sigende sang ” Love oh love”. Dette nummer får hårene i nakken og på armene til at stritte. Tænk hvis det var så nemt at skaffe verdensomspændende fred på vores skønne planet. Det lyder let og jeg kan da kun opfordre til at vi alle prøver og efterleve budskabet om at et smil og en sang binder os sammen i freden.

I pausen mellem de to koncerter, havde vi aftalt med Stig og John, at tage et rigtig godt billede af solister, kapelmester, orkester, kor og hele crewet.

 Det tog lidt tid inden alle havde indfundet sig men resultatet blev da helt fint.

Hvad synes I? Ser de ikke glade og søde ud?

 

2. afdeling

 

 

Blev indledt med den fantastisk fyldige ”O come all ye faithfull”. Her kan man virkelig høre, hvad Stigs eminente kor kan.

 

 

Så kom vi tilbage til den ældre genre, med ”Winter wonder land”. Et dejligt romantisk nummer med bjælder og kanekørsel ;-)

 

 

Sidste år havde Stig fået Erling Møllehave til at skrive en helt vidunderlig tekst til ”You raise me up”. Den kom til at hedde ”Du løfter mig”.  Det er en sang, som går helt ind der hvor hjertet ligger og længst ud i tå- og finger spidser. Wauv….

 

 

 

Christina kom nu på scenen , i en kjole som må være smurt på , og fremførte  hun  ”Ready for love” er en rigtig sød sang, med et meget stærk budskab. Som Christina selv udtrykker det:  ”Sangen, der også er pladens titel, er skrevet på et tidspunkt, hvor jeg havde absolut ingen kærlighed i mit liv og heller ikke var klar til den. Men sangen er et håb om at blive klar til kærligheden og udtrykker et ønske om, at der er en større kærlighed, end den jeg har oplevet. Essensen er håbet. I slutningen af sangen vender jeg en opfordring ud mod lytteren. “Let your story begin.” Du skal tro på, at det kan ske for dig.”. Håb og ønske om kærlighed og troen/håbet på den.

 

 

Hvert år opfordrer Stig til, at gæstesolisten selv skriver et nyt nummer til turnéen. En tradition som blev skabt for år tilbage. Christina , som er meget produktiv på det område havde derfor skrevet en skøn duet med titlen ”Når vi er to”. Man kan godt se at de 2 kender hinanden fra flere års samarbejde.

Nu skulle vi høre Stigs ”Giro 413 medley”. Det består  af nogle gode gamle julesange: ”Jeg så julemanden kysse mor”, ”Du kære gamle julemand” og ”Skal vi klippe vores julehjerter sammen”.  Sjovt at høre de gamle kendinge fra radioen og publikum sidder faktisk og synger med.

De sidste år har Stig indført en ny tradition i julekoncerten, hvor han sidder i sin store dejlige lænestol og læser op fra Peters jul. Man kan næsten, for sit indre øje se, hvordan ungerne flokkes om ham på gulvet og lytter med store øjne og ørerne på stilke.

Det ligger også fast, at når han er færdig med dette skal orkesteret og koret præsenteres. Hvilket nummer er bedre kvalificeret til dette end ”Ding dong ! Merrily on high”. Her får hver enkelt musiker fra ”Thomas og Jaque’et” en lille solo og vi som publikum får lov til at rose hver og en. Det er et fedt orkester , alle er de ekspert på sit felt.

Nu kom vi tilbage i den helt gamle og vidunderlige danske julestemning med ”Glade jul, dejlige jul”. Ud over at det er Stigs egen favorit er det rent faktisk også vores. Denne skønne salme har altid givet anledning til at blive rørt og komme i den rette stemning.

Julen er jo traditionernes tid og det er Stigs julekoncerter også. Et helt vidunderligt  indslag er fællessangen.

”Dejlig er jorden” lyder helt fantastisk når så mange stemmer fylder lokalet. Jeg glæder mig hvert år til lige netop dette, da dét at få danskere til at bryde ud i sang på offentlige steder normalt ikke er særligt nemt.

Sidste nummer på repertoiret er ”En stjerne skinner i nat”. Stig har haft nummeret med i næsten alle årene. Det beskriver julens budskab på en dejlig enkel måde . Herefter var der stående applaus fra det store publikum.

 

Som vanligt er der tid og lyst til ekstra nummer. Stig introducerede sidste år at hive koret frem forrest på scenen og synge et acapella nummer sammen med dem.

 

 

 

 

I år var valget faldet på ”Jeg holder øje med dig”. Her fik vi virkelig mulighed for lytte til Mads, Jorn , Lena og Malene. De er f……. dygtige.

Stig kan ikke sende os udenfor i ”kulden og sneen” uden DEN HER …. Sidste nummer er som altid ”Når du ser et stjerneskud”. På Stigs opfordring, prøver vi altid at forestille os HAM som Jesper Fårekylling …. Hihi… Romantikken fra Disneys julekavalkade mangler i hvert fald ikke. Vi forlod alle salen med de skønne toner endnu hængende i ørerne og hvis ikke julestemningen havde indfundet sig efter i dag var det ens egen fejl. Hele orkesteret, koret og Christina og Stig havde i hvert fald gjort deres.

En anden hyggelig tradition når man går til Stig koncerter, er at man møder en masse glade Stig Rossen fans J - i dag fik vi en hygge-sludder med  vores  søde ”Stig-Rossen-Venner” Dorthe, Dennis, Dan, Sus og Laura. Skønt at møde disse glade og varme mennesker.

Da vi forlod Falconer, for denne gang, kunne vi se tilbage på en helt vidunderlig dag, hvor vi ligesom stod af juleræset og ikke kunne gøre andet end at slappe af og nyde musikken i fulde drag.

Tusind tak for endnu en skøn koncertoplevelse

og for at bringe julen ind i vores hjerter og sind år efter år.

- Michael