Stig Rossen - Julekoncert I Portalen
                   6. december 2007 
 
 

Julen 2007

I dag hørte vi følgende dejlige sange, ved Årets Julekoncert med Stig Rossen og gæstesolist Christina Boelskifte:

1. afdeling

 • Det Kimer Nu Til Julefest
 • Nu Tændes Tusind Julelys
 • Joy To The World
 • Miss You Most At Christmas Time (Christina Boelskifte)
 • Mary's Boychild
 • Please Come Home For Christmas
 • Græd, Lille Engel
 • A Winther's Tale
 • Love, Oh Love

Pause

2. afdeling

 • O Come All Ye Faithful
 • Winter Wonderland
 • Du Løfter Mig
 • Ready For Love (Christina)
Årets Jule-duet.
Sangen er skrevet af årets smukke gæstesolist Christina Boelskifte. Den hedder:
 • "Når Vi er To"
 • Giro 413 Medley:
  Jeg Så Julemanden Kysse Mor/
  Du Kære Gamle Julemand/
  Skal Vi Klippe Vore Julehjerter Sammen?
   
 • Stig Læser op fra "Peters Jul"
 • Ding Dong! Merrily On High
 • Glade Jul Dejlige Jul
 • Fællessang - Dejlig Er Jorden
 • En Stjerne Skinner I Nat

Ekstra numre:

 • Jeg Holder Øje Med Dig
 • Når Du Ser Et Stjerneskud

 

 

Reportager fra julekoncert turneen:

Maribo Hallerne - Maribo

Ringsted Kultur og Kongr.center - Ringsted

Portalen - Greve

Frederiksborgcentret - Hillerød

Falconer - København

Brandkjærkirken - Kolding

Læs også et par dejlige beretninger fra:
 
Susanne Østergaard
Stig Rossen julekoncert i Maribo
 
 
Helle Mortensen
Stig Rossen julekoncert i Vejle

 

 

Klik på coveret for at læse hvilke numre du kan finde på CD'en.

I år genudgiver Stig Rossen sin dejlige julecd "Når Du Ser Et Stjerneskud"
Hans sidste julealbum ”Julelys” fra 1998 har solgt mere end 100.000
eksemplarer.

Stig Rossen har siden 1996 afholdt julekoncerter over hele landet og har
efterhånden opbygget et talrigt stampublikum, for hvem det ikke ”bliver rigtig jul”, før Stig Rossen har sunget den ind.

På kraftig opfordring fra sit store publikum, har Stig i 2006 indspillet et nyt julealbum, der kom på gaden den 13. november sidste år og i ny udgave med bonus-tracket "Du Løfter Mig", den 12. november i år.

Det nye julealbum ”Når Du Ser Et Stjerneskud” indeholder en god blanding af danske og udenlandske juleklassikere, der vil bringe smil på læben og juleglimt i øjet på enhver.

 

Vi kan også varmt anbefale den gode gamle Stig Rossen jule CD "Julelys".

 

Udgivet i 1998

Genudgivet i 1999

med Bonus Track

"I Den Kolde Vinter"

En duet med Christina Undhjem

 

 

 

 

 

 

 

Vi ankom til Portalen ved halvsyvtiden - ALLEREDE ... tænker du nok? Men det var skam planlagt, for vi skulle som vi plejer, spise i Portalen før koncerten. Det er super hyggeligt. Der er en fantastisk stemning i dette hyggelige kulturhus. Man mærker det straks man træder indenfor.

Egentlig var denne dag, blot en helt almindelig torsdag. Men det skulle vise sig, at blive en rigtig festlig og dejlig en af slagsen.

Tonerne til "Det Kimer Nu Til Julefest" når kun lige at blive slået an - så er man som ved et trylleslag spundet ind i julestemningen.

Publikum var, om muligt ekstraordinært medlevende. De var straks med på noderne og kom med sjove og hyggelige kommentarer til Stig undervejs. Og det var ikke kun fordi det skulle være sjovt - det var også meget følende. Ja' det er lidt svært at udtrykke.

 

 

Det kører bare derudaf ;-) .....Denne julekoncertturné ligger klart i toppen og på en scala fra 1 - 10 får de alle mindst 9 med pil opad. Men koncerten i Portalen kan ikke få mindre end et rent 10 tal.

 

 

Alt fungerede perfekt - Stigs stemme var så fyldig, smuk ... ja ganske enkelt UNIK! Det var verdensklasse. Scene, lyd, lys, Stig, Christina, kor og orkester og et ultra veloplagt publikum mødtes i smuk forening. Man skulle nok have været der, for at forstå vores udtalte begejstring.

"Græd Lille Engel" et meget smukt nummer fra Stigs danske CD ("Sange Til Hende", som blev udgivet den 12/9-2007).

Stig fortæller, at deres søn Lucas på 5 år spørger: "Far, hvem synger du egentlig den sang til?" og Stig nænner ikke at fortælle ham, at det faktisk er en koncept CD om kvinder, mænd og deres parforhold. Så han siger i stedet for til Lucas "Den synger jeg til dig, lille skat" - "Jamen far... synes du da, at jeg er en engel" spørger Lucas tilbage - "Ja' ... det er du" - "Jamen, hvorfor vil du så have, at jeg skal græde?" ..

Stig konstaterer sødt, at børn tager ord meget bogstaveligt.

 

 

Mathias - "Den Nye Dreng I Klassen" som Stig omtaler ham.

Her i en suveræn solo.

Nyd lige koret og Stigs begejstring, for hans flotte spil.

 

 

Stig hoppede i bogstaveligste forstand ned fra scenen, midt i det dejlige nummer "A Winters Tale", da han blev mødt, ved scenekanten af super glade "Qvindfolk", som fotograferede ham med deres mobiltelefoner. (du kan se David Essex videoen HER - på reportagesiden fra Hillerød)

Publikum var ellevilde og klappede og piftede det bedste de havde lært ;-)

Vi sad godt nok og tænkte - bare han ikke slog sin fod, da han hoppede ned og foden gled ned bag monitorerne. Uh' ha'... vi krydsede fingre for at der intet var sket (det var der heldigvis ikke).

Sidste år hørte vi for første gang - "Du Løfter Mig" - den norske gospel sang, som Erling Møllehave har skrevet en splinterny sublim tekst til. (Du kan læse teksten HER).

Stig har aldrig nogensinde været ude for, at få så megen feedback, på nogen sange før. Han blev bestormet med positive mails, med store ønsker og håb om, at denne sang ville blive foreviget på CD. Og jo' det virkede - Stig gik i studiet i sommer, med kor og orkester og fik indspillet sangen - som nu er at finde som bonustrack, på en ny version af julecd'en  fra sidste år -  "Når Du Ser Et Stjerneskud". Hvor heldig har vi lov at være ;-)

Stig udtrykker det i sit oplæg til sangen således: "Jeg tror det er den smukkeste sang jeg nogensinde har fået lov til at synge" - sådan ! Kan det siges smukkere ? Vi siger nej.

Der er kun en fare ved at lytte til denne vidunderlige sang.... Man glemmer helt at trække vejret!

Efter at Stig havde sunget sangen, denne aften i Portalen, rejste publikum sig op af taknemlighed og begejstring og klappede taktfast meget længe. Der blev tørret mange øjenkroge. Tror I lige, at de små hår rejste sig på kroppen. Det var så smukt og så bekræftende. Man blev meget rørt.

 

Prøv også lige at se, disse smukke bagtæpper - Det fungerede perfekt. Stjernebagtæppet blev flere gange under koncerten udskiftet - ved en glidende overgang til smukke vinterlandskaber. "Winter Wonderland"...

 

 

 

Det gav en super god effekt. Vi så også nogle af disse bagtæpper sidste år. Men det er ikke alle steder de kan anvendes. Det kunne de heldigvis i Portalen.

 

Traditioner er dejlige - hvem kan ikke lide traditioner - specielt her i julen? Nej vel. Det er nemlig rigtig hyggeligt.

Det er jo' næsten også ved at være en kær tradition, at Stig sætter sig i den hyggelige "Onkel Morfar Stol" og læser op af Peters Jul.

 

 

I år var det kapitlet: "Før Julen".

Du kan finde historien her - klik på bogen "Peters Jul".

 

 

"En Stjerne Skinner I Nat" - en af mange dejlige sange på turnéen og den sang som Stig plejer at afslutte sin julekoncerter med. Vel at mærke før ekstranummer /-re ;-)

Her kan du også nyde et smukt passende bagtæppe, med en flot blinkende stjerne. Det er klart medvirkende til at understrege den rette stemning.

 

Trylle ... trylle... trylle... Stig drejer rundt om sig selv og vips, så er han Jesper Fårekylling :-D

Jo' da.... Vi kan sagtens forestille os Stig som den lille græshoppe. Hi' hi'...

 

 

 

Når nu ikke den ægte sne vil vise sig, så kan Stig og Co. da sagtens hjælpe på vej med rigtig vinter-julestemning. Her med smuk kunstig sne som daler stille ned...

Så kan det nok være, at der var mange som tog fat i partnerens hånd og sad og krammede. Hvor var det bare skønt at se.

Fra alle os til alle jer...

Stig ønsker alle en Glædelig, God, Fredfyldt og ikke mindst Næstekærlig Jul.

 

Så var det tid til at pakke hele scenen og grejet ned igen og køre til næste by - i morgen venter  Frederiksborgcentret i Hillerød ;-)

Er det ikke nogle flotte lastbiler?

 

 

Hjerteligt TAK til Stig , Thomas og hele "Jacquét" for en vidunderlig koncert.

Vi ses derude - Rigtig Glædelig Jul

Til Stig Rossens julekoncert i Portalen 2007