Kys Rutinen med Stig Rossen

På Sam Hotels - Nykøbing F.
 

Et foredrag med SANGEREN Stig Rossen ???? Det lyder da lige som en sangaften med Johannes Møllehave ;-)

Stig Rossen - En meget eftertænksom mand;-)

Stig sad, en halv times tid, og skrev søde små hilsner i sin utroligt velskrevne bog "Livet Skal Ikke Leves På Automatpilot"(se også HER)

Foredraget foregik på 1. sal med en smuk udsigt til den flotte og indbydende bar / foyer. Se selv her:

 

Armene VILLE IKKE ned !

Alt var bare perfekt og pengene rullede ind på kontoen - og så var alt jo' bare super!

Og ... NEJ... det var det jo' egentlig ikke.

Stig gik på AUTOMATPILOT !

Stig fik ondt af sig selv, da han ramte "The Six Month's Wall"

 

 

Ugeavisen Guldborgsund skriver i uge uge 19:

Stig Rossen om livet og rutiner.
Den kendte sanger gæster Nykøbing F. med et foredrag, der er åbent for alle.

At Stig Rossen har mere på hjertet end at underholde folk med sang, kan man opleve torsdag 24. maj kl. 19.15 i Sams Hotel i Nykøbing F. Her indtager sangstjernen nemlig "scenen" med foredraget "Livet skal ikke leves på autopilot", hvilket han også har skrevet en bog om. Et foredrag om rutine, repetition, motivation, arbejdsglæde og glæden ved at gøre sig umage. 95% af alt, hvad vi mennesker laver, er eller bliver til rutiner. Rutiner er nødvendige. Rutiner er gode. Rutiner er farlige, hvis man ikke bliver ven med dem. Men hvordan undgår vi, at arbejdet bliver en lang, kedelig rutine og endeløs repetition? Med de samme opgaver dag ud og dag ind. Hvordan undgår vi at gå på autopilot – på jobbet, i fritiden og i familielivet? Med sine erfaringer, hentet fra teatrets verden, giver Danmarks internationale sanger og skuespiller, Stig Rossen sine bud på, hvordan du gennem bevidst opmærksomhed kan gøre rutinen til din bedste ven. For så vil du opdage, at der opstår ny energi, ny motivation, ny arbejdsglæde, der gør det sjovere at gå på arbejde. Stig Rossen har på egen krop prøvet at arbejde med den samme forestilling hundredvis af gange, og dermed også følt og opdaget, hvorledes rutinen kan hæmme udvikling og nytænkning. Rutinen kan få så meget fat i os mennesker, at vi bliver ligeglade og glemmer at se nye muligheder.  Det er LF Business Club,der står bag arrangementet og alle interesserede er velkomne. Prisen er kr. 150 og  tilmelding skal ske til Marianne Pless, Restaurant Sukkertoppen i Sakskøbing på tlf. 5470 0060 eller email sukkertoppen@mail.dk. LF Business Club er en lokal netværksforening, der har virksomhedsejere- og ledere som deres medlemmer, hvis formål er at skabe et forum med menings- og  erfaringsudveksling ved opdeling i mindre netværksgrupper.

 

Kunne du tænke dig at læse om flere Stig Rossen foredrag?

Så klik på nedenstående links:

Lyngby

 

Slagelse

 

Brøndby

 

Du kan også læse om Stigs bog:

 

Rutinerne blev kysset på Sam Hotels

Torsdag den 24. maj 2007 kl. 19.30

På en varm maj aften havde ca. 120 mennesker valgt at droppe den faste rutine foran fjernsynet og i stedet møde op på Sam Hotels hvor LF Business Club havde inviteret sine medlemmer samt øvrige interesserede til et foredrag med Stig Rossen. Et foredrag om rutiner, repetition, motivation, arbejdsglæde og i det hele taget glæden ved at gøre sig umage.

”Mange herinde, nok især mændene, tænker nok nu: Hvad hulen kan sådan en småfed pop-sanger lære mig” ? Sådan skød Stig aftenen i gang, og havde dermed lagt i kakkelovnen til at ruske godt op i de fremmødtes rutiner. Med både smil og grin fik tilhørerne set deres egne rutiner lidt fra oven.

 

1478 gange den samme rolle i den samme forestilling kan nok få en hver til at gå på automatpilot. Det skete også for Stig tilbage i 1996, hvor han efter godt 650 forestillinger i samme musical, præsterede at falde i dyb søvn på scenen foran 2500 betalende publikummer, i hvad der skulle være hans livs rolle. Men ironisk nok, blev denne lille drømmestund, den bratte opvågning der skulle til, for at han kunne genfinde glæden ved at spille teater.

Stig går ned til dirigenten straks efter forestillingen. Han vil sige undskyld for, at han sådan faldt i søvn midt i forestillingen. Dirigenten, står ved spejlet og er netop ved at binde sin butterfly op, da han hører Stigs småløbende fodtrin og udbryder straks - før Stig overhovedet når at trække vejret, til sin undskyldning:

"Du' Stiiik... Jeg kunne enormt godt lide den lille kunstpause, du holdt i aftenens forestilling"... - "HALLO..."... tænker Stig. Men i sin forbløffelse er det eneste der sker, at han straks resonerer: "Jaaah'... jo'... Man skal jo' prøve noget nyt en gang i mellem, sådan forny sig lidt".

 

Med sine erfaringer fra bl.a. teatrets verden, gav Stig sine bud på, hvordan man gennem bevidst opmærksomhed, kan gøre sig umage og skabe den perfekte dag, ved at kysse rutinen og gøre den til din bedste ven. For så vil man opdage, at der opstår ny energi, ny motivation, ny virkelyst der gør det sjovere at gå på arbejde.  En opskrift som han mener, kan bruges af alle. Og den er ganske enkel:
Du skal åbne alle sanser. Udfolde dit talent og gøre dig mere umage ved at kysse rutinen. – Men blot skal du skal altid huske, at det hele skal starte et bestemt sted, nemlig hos dig selv!

Stig har lært sig selv at være nærværende og leve i nuet, og ikke at lade sig påvirke af andres negative energi. Siden han tog beslutningen om at ændre på sit liv, har han ikke haft en eneste dårlig dag. For udenforstående kan det lyde som en kliche, men for de mange fremmødte var der ingen tvivl om, at det rent faktisk virker. Det handler alt sammen om indstilling. De mærkede tydeligt Stigs nærvær og engagement.

 

 

Stig fortalte efterfølgende, at det tog ham ca. 2 år at få indarbejdet en indre alarm mod automatpiloten, så ingen kommer sovende til det der egentlig er så indlysende. For ham er det blevet en livsstil, der dagligt giver ham inspiration, god energi og uventede glæder. Fx kan et morgen-smil til togstewardessen gi´ et smil tilbage og dagen er godt i gang…..

Stig's yndlingscitat:

Hvert eneste møde med et andet menneske, er en chance for at ændre verden bare en lille bitte smule i den rigtige retning..

Vi vil gerne af hele hjertet takke Stig for en uforglemmelig, inspirerende og perfekt aften.

Kærligst Mette, Nanna, Lone og Susanne

                       

Karrieren kørte på skinner: "Armene VILLE ikke ned"
- som hans gode ven Arne Nielsson beskriver det i sine foredrag.
og JO'.... DET ville de altså nu alligevel !!
 

Stig havde ramt "The six' months wall"

 

Cameron Mackintosh spurgte, med held, i flere omgange, Stig om han ikk' kunne tænke sig at fortsætte sit super gode skuespiltalent som straffefangen Jean Valjean.

 

 
 
Men her den sidste gang var han bare FÆRIDIG, FÆRDIG for altid med at spille den forbandende rolle !
 
 
 
 
 
Da ...
Stig spørger publikum: "Hvad tror I jeg svarede....?"
Svarer en hel del " JA'.."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
op
 
 
"Ser jeg virkelig SÅ dum ud ?" spørger han...
 
 
 
          .
Publikum havde ret, Stig svarede skam JA, atter en gang.

Sådan blev det HELDIGVIS også - og det er vi mange der er meget lykkelige for;-) Det har givet mange uforglemmelige Les Mis oplevelser. Som vi bestemt aldrig ville have været foruden.   

 

 

 

 
Vi fik skam også et lille sangkursus i "bagtungeteknikken" - en teknik Stig lurede Placido Domingo af, i en portrætudsendelse.

 

 

Tak for det Placido - Stig bruger denne teknik til "UG med kryds og slange" og han synger jo' forrygende.

Man lægger blot tungen helt tilbage i munden, sådan her....

 

 

 

Og så lyder det sådan her....

 

Det er da meget nemt ikk?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så er der jo' også operasangerteknikken.

Det er den, hvor sangeren holder hænderne knytter foran kroppen og trækker dem fra hinanden, for på den måde at trække ribbenene fra hinanden og gøre plads for mere luft.

Ingen kunne høre at Stig faktisk sang "Giv Mig En Hest Mor..." - men sådan er opera jo'.. (ikk' så nemt at forstå hvad de siger).

 

Til slut læste Stig en meget smuk og rørende tekst op - (han læser den ofte ved sine foredrag og det en meget smuk og rammende afslutning på den visdom, han netop har givet sine tilhører). Han spurgte sit publikum om de kunne tænke sig at lade være med at være på automatpilot, i de fire minutter som det ville tage at læse teksten op.

Alle ønskede at lytte - LYTTENDE - til teksten og det var lige før man kunne høre hjerterne banke, rundt om i salen. Der var musestille.

                                                            Læs teksten HER

Og kan man så slutte helt af smukkere, end ved at høre Stig synge "The Impossible Dream" akapella - NEJ' det kan man da ikk'.

og de afsluttende og meget velmente ord, fra Stig:

"Og lad os så komme ud og ændre verdenen..."

 

 

 

Stig blev takket og fik ros i høje toner af en repræsentant fra LF Buisness Club og tilhørenes jubel-klap ville ingen ende tage.

Det var FEDT ;-)

 

Retur til Foredrag i Nykøbing F.