Stig Rossen interview fra besøg i Cafe Hack

 

 

 

Her kan du læse HELE interviewet fra Stigs besøg på Cafe Hack i september;-)

Denne gang er det ikke mig selv, der har siddet og lyttet og skrevet ned - det er Suz (hende som også er vores super oversætter), som har været så sød at gøre dette til glæde for alle læserne på Olinerne.

That what Fans are for :o)

God læselyst:o)

Interviewet begynder her med Søren Dahls ord:
 

Ikke engang halvvejs i livet kan han se tilbage på en enestående karriere. Han har spillet alle de bedste roller der findes i alle de store musicalopsætninger der findes overalt i verden og kedelig er han i hvert fald ikke. Han har meget fortjent en stor fanskare som han har forkælet med en omfattende cd-produktion. Nu har en ny cd set dagens lys om det er rigtigt at den handler om mænd og kvinder bli’r vi sikkert klogere på  den næste halve times tid. Velkommen til dig Stig Rossen

Tak ska’ du ha’

Jaja Stig jeg ved godt du spiller poker og det er så hvad det er, men at lave en cd med 14 sange om mænd og kvinder det er godt nok højt spil må jeg sige.

Ja det ka’ du ha’ ret i …og det er fordi du mener jeg ikke ved noget om emnet eller…?

Du ved så meget om emnet at du godt ved man ikke skal stikke hovedet i løvens gab.

Nu hører det jo med til historien at det ikke er mig der har skrevet sangene jeg fortolker dem kun og det bizarre ved det her er , det er ret sjovt faktisk, det er 14 nye sange på dansk om som du siger mænd, kvinder og kærlighed..om det moderne parforhold.

Nå ja det glemte jeg, det der med kærligheden.

Men de er skrevet af 2 kvinder og det er jo sådan lidt bizart ikke, hvordan kan de her kvinder dog skrive 14 sange om mændenes inderste følelsesliv og vores tanker om parforholdet..Pernille Plaetner som har skrevet teksterne hun er for mig det levende bevis på at mænd forstår altså ikke kvinder så godt som kvinder forstår mænd.. jeg tror også man kan udvide det til at sige kvinder forstår mænd bedre end mænd forstår mænd. Hun har formået at ramme rigtigt 14 gange i træk, det synes jeg er ret fantastisk. Hun får faktisk indfanget alle vores små fordomme og facetter i parforholdet og det er alt lige fra vores følelser og vores uforstående holdning .. det er jo det der er grundlaget..vi forstår egentlig ikke rigtigt kvinder. Vi elsker jer, men vi forstår jer ikke rigtigt..og det er ikke fordi I er uforståelige – det er bare fordi mænd er lidt dumme tror jeg.

Nu er jeg blevet 45 år og jeg har prøvet lidt af hvert. På denne her cd har jeg fået chancen for gennem de her tekster at tage bladet fra munden, så det her er altså en mand der siger tingene som de er og det tror jeg faktisk kvinder godt kan li’. Den her mand på cd’en han siger tingene fuldstændig som de er. Han siger også ”lad mig nu være..ti dog stille kvinde..jeg ska’ ha noget ro, jeg ka’ ikke sidde her og snakke om det hele jeg er nødt til at ha lidt tid til mig selv, jeg er nødt til at ha noget mandehørm og noget benzin”. Det er en meget forfriskende melding fra mandens synspunkt. Hun får det hele at vide.

Når kvinder snakker sammen, og det ved du godt vi er slet ikke med her Stig, men når kvinder snakker sammen, når de sidder og drikker venindekaffe så er der altså 40 lag både over og under og det er psykologi på et højt niveau.

Der kører alt mellem himmel og jord. Når to mænd står ved en pølsevogn og får en hotdog hver og går hjem og ser en eller anden actionfilm så er der jo intet hverken over eller under og det har de også gennemskuet men de holder jo ved alligevel.

Ja ja man kan sige at med mænd går det så også bare meget hurtigere..og nu er det samtale jeg tænker på lige i den her forbindelse.

Det er fuldstændig rigtigt. Jeg har jo f.eks. fundet ud af at bare fordi min kæreste hun snakker med en veninde i en tlf. i 2 timer 15 m så har de jo ikke fået vendt noget, så er de nødt til at skal mødes og drikke en kop kaffe og få snakket ud om det.

Ja det er rigtigt, men de bruger også 2 t 15 m på tlf. selvom de ved de skal mødes 1 t senere!

Det er det der er det interessante ved det…. Den der kommentar når de ringer op ”Nå hvad så?” –

Men nu kan vi ikke trække den længere. Vi skal simpelthen til det. Jeg har hørt den her cd igennem nogen gange og der er så mange herlige sange og så mange herlige kommentarer og selvfølgelig også dig i topform i en genre hvor du ikke har været så meget indover på det seneste. Jeg er faldet for et nr. der hedder Laser og Pjalter og jeg synes egentlig ikke der er nogen grund til at kommentere det lad os høre .. og høre efter!

(Laser og Pjalter afspilles..)

Yeah… Stig Rossen, fra hans spritnye cd sange til hende som kom på gaden i onsdags d. 12/9 den kan købes over hele landet. Det er pokerspil på højt plan det her Stig, det er jo både alvor og leg synes jeg.

Ja altså de har formået de her tøser at skrive sangene med et kæmpe overskud. Der er virkelig et glimt i øjet. Det er den her sang et meget godt eksempel på. Det er ligesom om de her 14 sange er 14 små enaktere, hver eneste sang er en lille historie. Vi bevæger os på den her cd fra, som man kan høre, calypso over de meget smukke viser over funk og vi bevæger os faktisk helt over i tango. Det er som om hver eneste lille historie skulle ha sit eget udtryk. Jeg har også haft nogle sublime musikere som har været så dygtige at de kunne udtrykke alle de her mange mange forskellige stilarter på overbevisende måde.

2 af dem er endda så dygtige at de har fået lov til at komme med her i Café Hack landets fornemste musik live program. Det er Troels Skovgaard og Esben Duus. Vi kan lige gi’ dem en hånd, det har fortjent det..Og Stig, du virker nemlig ualmindelig veloplagt for her er så en musikalsk genre hvor du ikke har været i noget tid, hvor du får lov at fyre den af på en helt anden måde.

Ja, i virkeligheden er det jo tilbage til rødderne. Der er mange der siger, det er helt nyt for mig det her, men det er i virkeligheden meget gammelt. Det var her jeg startede…man må vel godt kalde det en pop plade? Der er i hvert fald nogle af numrene som er svedig pop og det er i virkeligheden tilbage til hvor jeg startede. Jeg synes jeg har taget tilløb til den her cd i mange år. Nu har der været en masse år, hvor det var musicalstilen og musicalgenren der var den helt bærende kraft i min karriere så det her er sådan et con amore projekt. Jeg synes det har været fantastisk forfriskende at få lov til at synge funk og pop igen på den her måde og så at fortolke de her skønne skønne tekster. Jeg synes jo Pernille er digter..det hader hun jeg siger, men jeg synes det er digte der er sat til musik. Jeg synes der er virkelig meget substans i dem og så har hun altså lidt lige som Benny Andersen den her utrolige evne til at balancere mellem det banale og det geniale. Når man i samme sang i første vers kan skrive om at man skal med i butikker fakta, Føtex og netto (Sikke en Dag) og så i næste vers kan skrive sammen med 5000 tindrende stjerner splitted’ vi alle atomernes kerner fordi man havde en god nat i ægtesengen..det synes jeg er meget poetisk ….. eller hva’?

Vi er jo gode. Sikke en dag siger du i teksten her i første vers og så i andet vers siger du sikke en nat.

Sikke en dag, sikke en nat.. Jeg synes det er 14 små perler. Jeg ved godt at – nu kalder vi det også sange til hende – lad os bare se det i øjnene: 99 % af pladekøberne i starten vil vel være kvinder, nu skal de lige høre hvad jeg ved om det emne – sange til hende den må jeg ha…

Der røg de fans du..

Men jeg håber på at ved 5. eller 6. Gennemlytning; så si’r hun til ham derhjemme:” prøv lige og hør den her, hvorfor er du ikke sådan, hvorfor forstår du ikke mig så godt som han forstår kvinder?” så er det man faktisk skal huske på at det altså er kvinder der har skrevet det her og de har altså et indgående kendskab til det. Det er også mit håb at det måske skaber lidt debat, hvordan er det vi kommunikerer med hinanden? Og er det i virkeligheden os mænd, der en gang imellem skal ta’ bladet fra munden og sige hvad det egentlig er vi vil..altså nogen gange er vi lidt forsigtige i vores udmeldinger i parforholdet. Vi vil hellere bevare husfreden end at sige hvad vi mener. Det er sådan en symbiose der opstår hvor kvinderne får lov til måske at styre lidt for meget og med den her cd får mændene altså et talerør hvor de li’som ta’r bladet fra munden. Prøv lige at lytte til ’lad mig være’ så skal I bare høre.

Man kan sige det på den her måde m/kvinderne at de har jo altid ført på point, men hvis man lige gi’r dem en blomst det der nanosekund før de begynder at tænke over om han overhovedet ikke elsker mig mere så får man lov at blive stående ved pølsevognen en gang imellem.

 – Skal vi ikke høre Stig synge live nu han er her?  Hva’?, helt ærligt skal vi ikke høre en af sangene fra cd’en live nu du har de her pragtfulde musikere med også..

Det vil jeg meget gerne, det er en af de meget smukke ballader fra cd’en som hedder ”Græd Lille Engel”

Stig synger Græd lille engel akkompagneret af de medbragte musikere og Søren Dahl.

I kan læse mere på hjemmesiden www.stigrossen.dk, Stig jeg skal høre du kommer rundt med julekoncerter og hele svineriet her..senere på efteråret?

Det ka’ jeg love dig for

30 koncerten fra slutningen af november til midt i december.

Hvis der er nogen der kan så er det i hvert fald dig. Held og lykke med den her cd.

tak ska' du ha'

Tak fordi du ville være med her i dag

Tak ska' du ha'

Stig Rossen

Tak

TILBAGE.....