Stig Rossen - Årets Julekoncert i Greve
 
 
 
 
 

Program:

1 Nu Tændes Tusind Julelys
2 Joy To The World
3 Now Is The Hour
4 Den Hellige Stad
5

Happy Christmas

(War Is Over)

6 I Den Kolde Vinter
7 Du Løfter Mig
8 Love, Oh' Love
9 Pie Jesu
10 I'll Be Home For Xmas
11 Merry Xmas, Everyone
12 Et Juleeventyr
13 Santa Claus Is Coming To Town
14 Oplæsning fra Nøddebo Præstegård.

Børn og Voksne I Kærlig Krans

15 Ding, Dong, Merrily On High
16 Glade Jul
17 Dejlig Er jorden (fælles)
18 En Stjerne Skinner I Nat
  Ekstranumre:
19 En Rose Så Jeg Skyde
20 Når Du Ser Et Stjerneskud


 

 

Årets Julekoncert i Greve

9. december 2009

 

I Portalen

 

Så kom dagen endelig. Den dag jeg så længe har gået og ventet på. Årets første julekoncert med Stig Rossen. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften, hver gang det er tid til julekoncert.

 

Mor og jeg ankommer til Portalen, finder vores pladser, sætter os til rette, finder roen og gør klar til en rigtig dejlig aften. Klapsalverne lyder, da Thomas Jaqué og hans superdygtige hold kommer på scenen.

 

 

Jeg lukker øjnene et øjeblik og hører tonen slå an til "Nu tændes 1000 julelys". Smilet breder sig, glæden spredes, og jeg kan mærke et sug i maven. Stig kommer ind og Mor og jeg sidder og kan næsten ikke vente og tænker "klap nu"! Men vi starter gerne en stor klapsalve (som sædvanligt - så må de andre publikummer følge trop) og det skal jeg love for, at de gjorde :-))

 

 

Det er lige præcis den sang der gerne må starte Årets Julekoncert - Det har også nogen gange været "Det Kimer Nu Til Julefest". Herefter følger "Joy To The World", hvor Stig giver den hele armen ... nørj..!

 

 

Det er nu blevet tid til at præsentere Årets Gæstesolist. Præcis som i 1999 er det den norske skønhed Christina Undhjem som turnerer rundt med Stig og hele "Jaqué't". Hun kommer ind og leverer en meget overbevisende performance i hendes eget nummer, "Now Is The Hour". Melodien og stemmen lyder smukt i mine ører, og jeg mærker gåsehuden sprede sig.

Jeg kiggede over på min mor, hun sad med et stort, nærmest sagligt smil på læben - Da hun så, at Stig tog mikrofonstativet frem - "Den Hellige Stad" ventede:-) Forventningerne steg .....! Jeg ved min mor holder rigtig meget af den sang. Den lyder altid i stuen, når mor sidder og skriver årets julekort.

Herefter kommer en af mine helt store favoritter, "War Is Over" - En sang som jeg altid ønsker mig af Stig. Jeg føler noget helt specielt, når Stig giver sin fortolkning af denne fantastiske sang og den rører mig dybt.

 

 

Nu var det tid for en duet - En gammel kending fra 2. udgave af cd'en "Julelys", "I den kolde vinter".

 

 

 

 

 

 

Den er så velskrevet og jeg mærkede stærke følelser, da Christina forsigtigt tager Stig i hånden, og de nu ikke blot synger med hinanden, men synger ud til os… De er et utroligt stærkt par, når de synger sammen. En vidunderlig duo.

 

 

"Du løfter mig" samt "Love oh love" er altid en fornøjelse at høre. Disse tekster og budskaber er helt utrolige, smukke og enkelte - en tak til Gud og det, at vi kun gennem kærlighed kan opnå fred. Det får én til at tænke og fundere over livet…. Fantastiske sange at gå til pause til. Man er helt afslappet og let nu.

Efter pausen kommer Stig, iført kjole og hvidt :-) ind på den "Helt i Hvidt" inspirerede julescene. Alle er nu klædt i hvidt og matcher den smukke hvide julescene.

Stig går frem mod sit publikum, står helt stille, med armene langs siden, publikum holder vejret (sådan føles det i hvert fald). Man kunne nærmest høre en knappenål falde til jorden. Han begynder at synge den smukke "Pie Jesu" af Andrew Lloyd Webber. Undervejs i sangen kommer "Årets Juleoverraskelse" syngende ind på scenen. Hans navn er Thomas Meilstrup og han synger helt ufattelig smukt. Det er så tårerne langsomt triller ned af kinderne. Og bare det at tænke tilbage på det, gør mig helt varm indeni. Aldrig har jeg hørt så smukke toner komme ud af en 11-årig drengs mund.

De næste to sange kommer lige efter hinanden - som et sødt potpourri har Stig fået sammensat sit "Julekort" i år. Det er et par Shakin Stevens sange "I'll Be Home For Christmas" og "Merry Xmas, Everyone" - Stig har gjort det igen ... Dans og spas ... he he :-D

 

 

"Et Juleeventyr" - Årets nye julesang til turneen - En rigtig dejlig og meget sød sang.

Thomas Meilstrup kommer ind igen lidt efter, i en mere poppet tøjstil og fyrer den af til "Santa Claus is coming to town", stemningen er høj og publikum klapper med i takt.

 

 

 

 

Og så .... kom julemanden ... eller julemændene :-D

 

 

 

 

 

Så skal der jules! Højtlæsning fra Nøddebo Præstegård med efterfølgende sang, "Børn og voksne i kærlig krans". Åååårh. Det er bare SÅ hyggeligt.

 

 

 

 

Nu er det tid til at præsentere det dejlige hold, Stig har med sig på scenen. Traditionen tro bliver det gjort til "Ding, Dong, Merrily On High".

 

Så er det tid til "Glade jul" - måske en af smukkeste salmer :-) Her har vi alle tre stjerner på scenen. Christina og Stig er en dejlig duo, men sammen med Thomas udgør de en fantastisk trio.

 

 

 

En af de meget dybe traditioner er fællessangen, "Dejlig er Jorden". Jeg sang med og sendte min Mormor i himlen en kærlig varm tanke ;´-(

"En Stjerne Skinner i Nat" fulgte så smukt efter.

Ekstranummer ....! Ekstranummer ....! Publikum trampede i gulvet, piftede og klappede det bedste de havde lært.

Det er altid spændende at finde ud af, hvad årets "juleudfordring" er. Her tænker jeg på korets a'capella nummer. I år var der, ved afstemning fra sidste års publikummer stemt om, hvilken sang der er den absolutte julesang favorit. Stig havde valgt at bruge denne sang som dette års a'capella nummer  - Det er den meget smukke "En rose så jeg skyde". Lyden i Portalen var rigtig god, og man kunne virkelig høre alle stemmerne komme til sin ret.

Meeeeen det er ikke slut endnu. Selvfølgelig kan vi ikke gå derfra, uden at have fået "Den der fra Disneys Juleshow" med på vejen. "Når Du Ser Et Stjerneskud". Denne tekst siger også mange smukke ord og med "vores" trio kom tonerne klart ud til alle i salen.

 

 

Jeg gik derfra med en masse rare følelser i kroppen, og jeg glæder mig MEGET til fredag den 11. december 2009, hvor det går løs i Frederiksborg Hallen i Hillerød. Her er jeg i selskab med mor og Susanne Østergaard :)

 

 

TAK for en dejlig julekoncert - Rigtig Glædelig Jul fra Nanna