Stig Rossen - Julekoncert i Ringsted Kongrescenter
 
 
 
Årets Julekoncert 2008
 

1. afdeling

1

Nu Tændes

Tusind Julelys

(SR+Kor)

2

Julens Magi 

(SR+Kor)

3

Winter Wonderland

 (SR+Kor)

4

Ave Maria

(SR+Kor)

5

Jinglebells

(Barrage)

6

The Christmas Song

(Barrage+SR)

7

Grown-Up

Christmas List

(SR+Kor)

8

Happy X-Mas

(SR+Kor)

9

Marias Varme

 (SR+Kor)

10

Du Løfter Mig

(SR+Kor)

 

        Pause

 

        2. afdeling

11

O Come All

Ye Faithful

(SR+Kor)

12

We Three Kings

(Barrage)

13

A Winter's Tale

(BARRAGE+SR)

14

Last Christmas

(SR+Kor)

15

Søren Banjomus

 (i stolen)

(SR+Kor)

16

Ding Dong!

Merrily On High

(SR+Barrage+Kor)

17

Glade Jul

(SR+Barrage+Kor)

18

Dejlig Er Jorden

(FÆLLES)

19

En Stjerne

Skinner I Nat

(SR+Barrage+Kor)

Ekstranumre:

20

Den Himmelblå

(SR+Kor) a’capella  

21

Når Du Ser Et Stjerneskud

(SR+Barrage+Kor)

 
 
 
 
Julekoncert turné 2008
Julekoncert turné 2007
Julekoncert turné 2006

Julekoncert turné

Jule-forsiden

 

 
 
Klik på coveret for at læse hvilke numre du kan finde på CD'en.

I år genudgiver Stig Rossen sin dejlige julecd "Når Du Ser Et Stjerneskud"
Hans sidste julealbum ”Julelys” fra 1998 har solgt mere end 100.000
eksemplarer.

Stig Rossen har siden 1996 afholdt julekoncerter over hele landet og har
efterhånden opbygget et talrigt stampublikum, for hvem det ikke ”bliver rigtig jul”, før Stig Rossen har sunget den ind.

På kraftig opfordring fra sit store publikum, har Stig i 2006 indspillet et nyt julealbum, der kom på gaden den 13. november sidste år og i ny udgave med bonus-tracket "Du Løfter Mig", den 12. november i år.

Det nye julealbum ”Når Du Ser Et Stjerneskud” indeholder en god blanding af danske og udenlandske juleklassikere, der vil bringe smil på læben og juleglimt i øjet på enhver.

 

Vi kan også varmt anbefale den gode gamle Stig Rossen jule CD "Julelys".

 

Udgivet i 1998

 

Genudgivet i 1999

 

Med Bonus Track

"I Den Kolde Vinter"

 

En smuk duet med

Christina Undhjem.

 

 

 

2. december 2008

 

 

SÅ blev det endelig vores tur til at skulle til Årets Julekoncert med Stig Rossen og "Thomas & Jaque'et" :-)

Lige siden den første julekoncert, i år så dagens lys - den 25. november i Aalborg (læs Christinas dejlige beretning derfra) har vi glædet os til at det blev vores tur.

 

I år skulle Stig prøve at have en hel gruppe med sig rundt på turnéen. Så det var ikke kun én men hele fem personer udover Stig selv, der skulle være plads til på scenen sammen med koret:

 

 

Mads Enggaard, Jorn Lendorph,

Malene Nordtorp og Sanne Graulund 

 

 

 

 

 

og orkesteret: Flemming Lund, Kalle Magnusson, Tom Jensen, Per Gade, Lars Nielsen og sidst men ikke mindst capello Thomas Jaque ;-)

 

 

 

 

 

 

 

Barrage-jule-turné-gruppen er fem personer fra det succesfulde canadiske band Barrage. De fem violinister som er med på Stigs jule-tour er: Jason Hurwitz, Taylor Morris, Annette Homann, Kristina Bauch og Sarah Bennett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets program er utroligt smukt. Meget velvalgt af Stig. Han kan bare det dér :-)

Ud af, ikke færre end, 21 numre er der syv nye numre og et nummer "A Winter's Tale", i ny version, så det er nærmere 7½ nye numre der er med ved dette års juleturné. Herudover er der så de to numre som Barrage synger/spiller alene: ."Jinglebells" og "We Three Kings"

De nye numre vi kommer til at høre, fra Stig ved dette års juleturné er:

  • Julens Magi 

  • Ave Maria

  • Grown-Up Christmas List

  • Marias Varme

  • A Winter's Tale (i ny version)

  • Last Christmas

  • Søren Banjomus

  • Den Himmelblå

Det var egentlig lidt underligt - eller måske var det ikke? Men jeg havde glædet mig helt vildt meget til at skulle til julekoncert med Stig i Ringsted Kongrescenter, ventet på at Stig Rossen og  "Thomas & Jaquet" og nu også Barrage skulle komme til Sjælland. Endnu på vejen derned, var jeg slet ikke i julehumør eller havde tankerne kredset om juletiden. Men det var jo den 2. december, så det var da ellers fint nok, hvis det forholdt sig sådan.

Men .. ja' ... behøver nok slet ikke at uddybe det og dog - for der er altså en helt speciel magi over dét at være til Årets Julekoncert med Stig Rossen - Alene det at træde ind i salen og straks få øje på den smukt pyntede og meget nostalgiske julescene, får roen til at sænke sig og julehumøret 'banker på'.

Publikum er så glade - forventningen er i top. Jamen .. jo' - Der dufter af jul, det gør der altså ;-)

Og da koncerten startede, overgav jeg mig fuldstændig til den dejlige julestemning. Nu gjaldt det bare om at lytte og nyde julens vidunderlige toner fra hele holdet på scenen.

Her billeder fra "Grown Up Christmas List"

 

I kolonnen her til venstre kan du læse hele programmet for Året Julekoncert. En bred vifte af dejlige julesange og salmer i alle slags stemningslejer. Så med disse 21 sange kommer man hele følelsesspektret igennem. Og så skal det lige tilføjes, at det er lykkedes Stig at  få én til at føle, at man ikke decideret mangler sange fra de foregående år. Det er immervæk sange fra 14 års juleturnéer, der er at vælge ud fra, plus alt det nye der byder sig. Og selv om, man kunne drømme om én LANG julekoncert med Stig, hvor han synger ALLE sangene, så må det nok blive ved drømmen, for så bliver det da i hvert fald ikke 32 julekoncerter til næste år ;-)

 

Billederne fra koncerten er tilfældigt indsat.

Ringsted kongrescenter havde forsøgt sig med noget nyt, i hvert fald var der ikke andre der havde oplevet det før. Men som så mange andre steder, havde man før koncerten kunnet købe drikkevarer til pausen og man fik da også udleveret en fin kupon. Problemet var bare ... At alle bestillinger blev stillet SAMME sted, i det fjerneste hjørne i forhallen. Og da man, og jeg mener endelig, nåede frem til boden, så skulle de først til at udlevere drikkevarerne og sågar møve sig gennem publikum og over til baren for at hente forsyninger. Det var ikke smart. Der gik alt for megen spildtid med det og publikum var slet og ret utilfredse med at skulle stå i kø, når der ikke var et øje i baren. Her kunne man have købt sine pause drikkevarer meget hurtigere, sagde damen jeg stod ved siden af.

 

Ude i foyeren var der mega travlt ved salgsboden.

stigrossenshop.dk  klik på linket her.

Thomas knoklede, det bedste han har lært og altid med et smil på læben og et par søde ord til kunderne. Altid en fryd ;-)

Til forskel fra tidligere jule-turnéer har Thomas Cleve Gustavsen i år, også fået tildelt hvervet som tour manager. Så der er godt nok blevet ekstra at se til. Men det klarer han storartet.

 

Årets Julehistorie er "Søren Banjomus"

Der er rigtig meget jeg gerne vil fortælle jer om Årets Julekoncert, men det vil vi skrive om, ved reportagen for Årets Julekoncert i Portalen, 3. december 2008. Her er der lagt i tænketanken til en uddybende reportage.

Men der er nu lige en ting fra denne aftens koncert jeg gerne vil nævne og det er "Glade Jul". En sang som har været med på samtlige 14 jule-turnéer. Det er en af Stigs absolutte favorit julesange. Og man forstår ham så godt. Han bliver tit spurgt: "Bliver du ikke træt af at stå og synge den samme sang igen og igen, 32 gange i træk og så i 14 år" - svaret er ganske enkelt: "Narj...!". Violiner og "Glade Jul" er en unik kombination.

 

 

I sidste vers synger en af pigerne fra Barrage, Sarah Bennett duet med Stig. Jeg sad og funderede og tænkte: "Det er lig' godt utrolig flot klaret". Hvor synger hun smukt! Og så står hun der, lige så rank og flot og synger på DANSK! Har hun mon danske aner?

 

Jeg fik senere at vide, at Sarah Bennett ikke har danske aner. Hun har simpelthen lært teksten udenad og lyttet til udtalen på cd'en. Og at det faktisk var første gang på jule-turnéen hun sang duet med Stig på "Glade Jul", så det var en smuk premiere, som jeg synes bør nævnes her på siden.

 

Årets Julekoncert med Stig Rossen er, som jeg prøver at udtrykke det en fabelagtig koncert. Jeg er lige ved at sige DEN BEDSTE NOGENSINDE. Magien var tilstede fra første sekund til sidste strofe. Alt passede som fod i hose. Repertoiret var perfekt. Vi kan ikke sætte en finger på noget.

Vores vurdering ud af 10 mulige stjerner er:

TOP karakter til Stig og hele holdet. Det er unikt.

 

 

Titlen på sang nr. 2 - "JULENS MAGI" - Kendetegner virkelig dette års juleturné. Denne sang er egentlig Sir Cliff Richards, Mistletoe and Wine - Der med huspoeten Erling Møllehaves nyskrevne tekst har fået denne smukke titel.

 

 

 

Stig slutter aftenens vidunderlige julekoncert - vores første i år, af med at sige: "Vi kan allerede NU afsløre, at vi har fået lov til at komme igen. Den 8. december 2009. Håber I har lyst til at komme, også".

 

 

 

 

Efter koncerten giver Stig sig sædvanligvis tid, til at skrive autografer i lange baner. Sådan har det altid været. Stig ønsker at pleje sine fans og det må man sige at det gør han til UG' med 'x og slange'.

Der blev også taget en masse billeder og blitzlyset lynede fra flere forskellige vinkler. For ikke at tale om alle mobiltelefonerne som ikke 'lige' virkede som man forventede.

 

 

 

 

 

Der blev også givet mange lykønskninger til Stig om den kommende familieforøgelse :-)

 

SÅ, alle autografer var nu skrevet og Stig er stadig fuld af energi.

 

 

Efter koncerten var det tid til at køre hjemad - NU var julestemningen i hus, som man siger. Det var vi ikke det mindste i tvivl om. Hvor dejligt og herligt.

 

Vi glæder os allerede til næste julekoncert :-)

 

Hjerteligt TAK for

Årets Julekoncert 2008

 

 

Rigtig Glædelig jul til hver og én af jeg og til alle som læser disse liner.

Knus fra